Kunder berättar

Vi trivs och huset blev bättre än vi förväntade oss!

Familjen tycker att huset är som gjort att umgås i hela familjen, och gillar sin trädgård där de kan grilla och barnen leka.

När familjen Shala flyttade in i sitt nya radhus i Trädgårdsstaden i Skövde i juni 2022, hade de en positiv bild av området.

– Vi bodde redan i Trädgårdsstaden men i en av de nya lägenheterna. Det var en fin bostadsrätt men vi hade inte tillgång till någon uteplats, säger Mergim. När vi fick besked om att vi var gravida med vårt tredje barn, bestämde vi oss för att hitta en större bostad i samma område. Och sex veckor efter att vi flyttat in i det nya huset kom bebisen!

Vårt hus har perfekt planlösning för oss

Paret hade hört talas om Götenehus redan tidigare och förknippade varumärket med god kvalitet och bra service. Därför var det inte heller något svårt val för dem när de skulle bestämma sig för att köpa sitt nya radhus. De berättar hur de blev väldigt förtjusta i det kubistiska utseendet på radhusen, med sin design inspirerad av de klassiska Per-Albinhusen i Bromma utanför Stockholm.

– Det är väldigt mysigt med öppet mellan kök och vardagsrum på nedervåningen och utgång till uteplatsen. Här är också bra med förråd och förvaring för städartiklar och kläder säger Mergim.

– Och så har vi många ljusinsläpp vilket man ibland underskattar, men det gör väldigt stor skillnad i alla rum, fortsätter Njomsa.

Personliga tillval gör det lilla extra

Familjen har gjort flera personliga tillval som gör det där lilla extra för att deras nya hem ska kännas som just deras. I badrummen på nedervåningen har de valt många svarta detaljer som blandare och dusch och i köket är det svart med rostfria vitvaror och matchande fläktkupa. Njomsa berättar: Vi valde till badkar till övervåningens badrum, det är vi väldigt glada över och barnen älskar att bada!

Mergim och Njomsa tycker att kontakten med Götenehus har fungerat väldigt bra, hade de frågor eller funderingar så gick det snabbt att få svar från projektledaren på Götenehus.

Fördelar med nyckelfärdigt radhus och äganderätt

I sin tidigare bostad lade Mergim och Njomsa mycket tid på renovering. Idag har de tre små barn som kräver mycket uppmärksamhet. Därför känns det skönt att köpa ett nyckelfärdigt radhus, där de vet att de får bra kvalitet och att allting är nytt och fräscht.

– För oss var det värt en extra slant. Men jag måste säga att vårt hus till och med är bättre än vi förväntade oss. Det är fina material både i grundutförande och det som går att välja till. Våra golv är till exempel väldigt fina, säger Mergim.

Goda råd till andra som funderar på att köpa nytt hus

– Alla familjer är ju olika med olika behov. Om man tycker om att laga mat kan det vara mycket värt att lägga lite extra på sitt kök, säger paret. Att man gör de tillval som passar det man själv tycker om, det är mycket värt i längden. Och tycker man att det är svårt att bestämma sig för vad man ska välja för klinker eller köksluckor och sådant är det smart att även besöka butiker för att få se hur de ser ut i verkligheten.

Mergim och Njomsa avrundar med att konstatera att de trivs jättebra i sitt nya hus.

– Här känns som vi kan bo kvar i många, många år framöver och det är ju känslan man är ute efter i sitt nya hem!

 

Vem bor här?

Namn: Njomsa och Mergim Shala
Bor: Ett radhus med äganderätt i Trädgårdsstaden Skövde
Familj: Två pojkar som är 2 och 4 år och en lillasyster som är 3 månader
Gör: Både Mergim och Njomsa arbetar på Volvo i Skövde, men just nu är Njomsa föräldraledig.
Intressen: På fritiden umgås de med familjen och Mergim gillar att idrotta, han spelar fotboll, padel och gärna golf på sommaren. Njomsa har ett stort intresse för matlagning och heminredning.