Kunder berättar

Vi gillade planlösningen och storleken passade oss perfekt!

Familjen njuter av att kunna gå rakt ut i trädgården och fixa och greja. Barnen gillar att de enkelt och tryggt kan gå till sina kompisar i området.

I juni 2019 gick flyttlasset från Lomma till Åkarp. Väl på plats i sitt nybyggda parhus kände sig familjen snabbt hemmastadda.

– Eftersom vi gjorde så många val och tillval kändes huset verkligen som vårt när vi flyttade in, berättar Ida. Vi trivs och gillar öppenheten mellan kök och vardagsrum, och att det är så enkelt att bara öppna dörren och komma ut i trädgården.

Eftersom familjen har små barn och inte har byggt hus tidigare, eller ville lägga tid på renovering, kändes det både tryggt och skönt att välja ett nyckelfärdigt parhus.

Åkarps Ängslycka är ett bostadsområde som ritats och byggts av Götenehus. För att passa in i det skånska landskapet har husen putsade vita fasader med gröna trädetaljer/snickerier. Tack vare att området är byggt i en u-form skapas ett lugnt kvarter utan så mycket bilar.

Redan när Ida och Philip hörde talas om att Götenehus skulle fortsätta bygga i bostadsområdet i Åkarp utanför Malmö, så besökte de Götenehus hemsida och tittade närmare på husen och deras planlösningar. De fastnade för den större husmodellen som är ett 1,5-plans hus med möjlighet att lägga till ytterligare ett sovrum på ovanvåningen för att få 124kvm. Paret gjorde sin intresseanmälan nära ett och ett halvt år innan huset var färdigt för inflyttning.

Under den tiden var det många val och tillval som skulle göras. Ida och Philip använde var sin tillvalsbroschyr och markerade vilka tillval de ville göra, därefter jämförde de varandras val och kom fram till gemensamma beslut. Bland annat valde de ett ljusare parkettgolv i alla rum, de valde kök, badrumsinredning och rostfria vitvaror.

– Det var skönt att Götenehus redan hade lagt in takspotlights i badrum, kök och hall som standard. Det hade vi velat ha ändå och det kan ju kännas som ett dyrt tillval att behöva göra, säger Ida.

När det var dags att göra tillvalen så besökte de Götenehus representant och kundansvarige Katarina Fagerström.

– Vi fick mycket hjälp och tips på saker att tänka på av henne. Det mesta hade vi redan valt då, men golvet bestämde vi oss för på plats. Vi upplevde att det var snyggare i verkligheten än på bilderna, säger Philip.

På frågan ifall de skulle rekommendera andra att välja en nyckelfärdig bostad från Götenehus svarar paret ja och att det varit tryggt, enkelt och bekvämt att köpa sitt parhus så här. Ida avrundar med ett bra tips:

– Du som funderar på att köpa en nybyggd bostadsrätt, gör alla tillval du vill göra så långt du har råd, för då kommer du känna dig ännu mer hemma och trivas i ditt nya hem. Så var det för oss i varje fall!

Vem bor här?

Namn: Ida Magnusson och Philip Södervall
Bor: Ett parhus i brf Åkarps Ängslycka
Familj: Två flickor som är 1,5 och 5 år gamla och tre spanska blandrashundar
Gör: Ida jobbar i kundservice på Skånetrafiken och Philip är mjukvaruingenjör på Twilio
Intressen: Gillar att fixa i trädgården och umgås med familj, far- och morföräldrar